Миньор Перник започна лятната си подготовка. Отборът ще бъде воден от Данаил Бачков, негови помощници са Тони Евтимов и Емил Варадинов. "Жълто-черните" имат три нови попълнения - защитникът Димитър Савов, нападателят Георги Недялков и дефанзивният халф Любомир Христов. В състава се завръща и отстраненият бранител Антон Киров. С фланелката на Миньор няма да играят Ради Митревски и Веско Весков, които са напуснали по собствено желание. От тима отсъства и Денислав Балев, който е на бригада в САЩ. Старши треньорът на перничани очаква още две нови попълнения. В момента на проби са десетина играчи.

Първата контрола е в събота срещу Левски U19. На мача ще бъдат пуснати всички, които са на проби, заяви Бачков. От понеделник футболистите ще водят двуразови занимания в село Рударци. През следващата седмица те ще изиграят две контроли - на 11 юли срещу Локомотив (София) и на 15 юли срещу Оборище (Панагюрище).

Миньор ще участва в турнир от 20 до 23 юли в Ерден, след което заминава на лагер в Ковачевци. Там има три контроли - с Пирин (Разлог), Марек и Спартак (Плевен).

Бачков възнамерява до две седмици да окомплектова отбора напълно. Представянето на тима ще бъде на 5 август в контрола срещу ЦСКА 1948.

"Името Миньор ни задължава да гоним първото място и нищо друго", заяви Данаил Бачков./БТА