Ръководството на Миньор Перник прати официално писмо до Съдийската комисия към БФС и до Комисията по феърплей и етика към централата. "Чуковете" изразяват недоволството си от съдията Георги Давидов. 

Ето написаното от Миньор: 

"До СК при БФС 
До Комисията по ферплей и етика ком БФС 

Уважаеми Господа, 
На футболната среща между отборите на ФК Етьр (Велико Тьрново) и ФК Миньор - Перник (Перник), сьстояла.се на 14.04.2023 г. от 15,00 ч. вьв Велико Търново, на полувремето при резултат 0:0 в сьдийската стая нахлу лицето Георги Давидов, подвизаващ се по футболните терени като "съдия" (не случайно му слагаме кавички). Този човек, от когото цялата футболна общественост е вдигнала ръце, докато дерибейства и проваля мач след мач, си позволява вече пряко или непряко да влияе и на футболни срещи, в които не участва. 

Цялата ситуация се разви пред очите на делегата на срещата, съдийския наблюдател, цялата охрана във фоайето на ст. Ивайло и беше потвърдена, и от съдиите на срещата. Считаме подобно поведение за крайно недопустимо и сме сигурни, че деянието е абсолютно забранено от структурите на БФС. 

Молим за изясняване на случая! Какво е продиктувало нахлуването на лицето в съдийската стая? 

Настояваме СК при БФС да вземе бързо и адекватно решение спрямо този "съдия" , докато не е опропастил поредната среща на каквото и да е ниво в българския футбол. 

ФК Миньор - Перник се ангажира по надлежния ред да информира СК при УЕФА в първия работен ден след празниците, макар че сме сигурни, че там едва ли си спомнят, че имат такъв международен сьдия с оглед на "множеството" наряди, което неуважаемия г-н Давидов получава. 

Благодарим предварително и се надяваме, че този път случая няма да се потули и да отиде в някоя папка на прашен рафт. ФК Миньор - Перник е клуб с дългогодишна история и моли само и единствено за феврплей до края в битката за оцеляване вьв Втора лига на футболното ни првенство! 

гр. Перник 15.04.2023 г.

С уважение: /Андриан Йосифов - Председател на УС/