Намиращият се в зоната на изпадащите във Втора лига Миньор (Перник) представи днес на куп три нови попълнения, като и за трите беше ясно, че ще се случи. Това са крилото Седрик Каломбо, познат от престоя си в Царско село, 25-годишният бразилец Педриньо и Цветослав Поповчев от Ботев (Враца).

Педриньо беше планиран за подсилване на Локомотив (Пловдив), но предвид близките отношения на двата клуба, той ще облече поне до юни "жълто-черната фланелка" на чуковете. Седрик Каломбо, 28 годишен италианец, играе като десен халф. Голяма част от кариерата му преминава в отбори от Италия, а именно Лече, Губио, Салернитана, Риети, Фоджа и Римини. 

 Цветослав Поповчев, на 19 години, централен защитник. Той пристига под наем от отбора на Ботев (Враца) до края на пролетния полусезон. Като юноша сочен за един от големите таланти у нас, тогава в школата на Локомотив (София). Одобрен е от треньори на Милан по време на камп на росонерите у нас, а за последно носеше екипа на Ботев (Враца).

Миньор (Перник) навъртя вече четири поредни загуби, три от които са през пролетта. С тази поредица логично слязоха под чертата на изпадащите, като изостават на 3 точки от Добруджа. Следващата им среща във второто ниво на българския футбол е в неделя като домакин на Ботев (Пловдив) II.