"Можем да бием Лудогорец в Разград", заяви треньорът на Миньор Стойчо Стоев. На традиционната си пресконференция, наставникът на "чуковете" призна, че неговите възпитаници ще излязат на новия стадион "Лудогорец Арена" с единствената мисъл за победата и няма да играят дефанзивно.

Самият специалист сподели, че той ще подготви тактически своите момчета за срещата, но в никакъв случай няма им заръчва да се затварят в собствената си половина, а напротив – Миньор ще търси победата в Разград.

"Според мен можем да вземем трите точки от Лудогорец", заяви Стоев. "Философията да се хвърляме срещу едни отбори, а срещу другите да излизаме с нагласата "каквото стане", аз лично не я разбирам. Затова нито мога да я изповядвам, нито да я изисквам, нито да я разяснявам. Винаги съм казвал, че ние където и да отидем, ще се стремим да преодолеем другият отбор и да го победим. Разбира се, понякога се получава, а друг път – не, но това че Лудогорец вървят добре в първенството и разполага с добри футболисти не означава, че ние нямам своите спортни достойнства. В никакъв случай не отиваме в Разград с нагласата, ако можем да вземем нещо от този мач. Напротив – отиваме да вземем победата. Не знам дали ще се получи, но със сигурност ще се опитаме и ще се получи хубав мач", сподели наставникът на "чуковете".

"Във футбола има тактически прийоми, които ще ползваме, но със сигурност няма да излезем с дефанзивна тактика, а и честно казано – аз не мога да я прилагам. Наясно съм къде ще се реши мача, но няма да го казвам, за да не разкривам тактическия си подход, който съм разяснил на футболистите. Както всеки отбор, така и Лудогорец, си има силни и слаби страни. Надявам се да използваме слабостите на противника по-добре, отколкото той нашите. Цяла седмица тренираме, за да можем да противодействаме на техния стил наигра, така че очаквам да успеем. Определено при тях самочувствието е огромно в момента, но не очаквам да ни подценят, тъй като, ако това се получи – ще берат много ядове", допълни Стоев, който обяви и групата на тима за визитата в Разград.

Ето и състава на "чуковете" за визитата на Лудогорец:

Чворович, Банков, Христозов, Стойчев, Марков, Божиков, Траянов, Иво Стоянов, Том, Брахими, Бибишков, Тодоров, Василев, Въндев, Павлов, Михов, Окичукво, Илиев, Цветков.