Нов директор има детско-юношеската школа на Миньор Перник, съобщиха от общинския пресцентър.
 
Това е бившият футболист Анжело Кючуков, който има близо 400 мача в професионалния футбол. В работата щу му помагат Петър Анестиев и Иван Иванов. Промените са съобразени с лицензионните изисквания - директорът на школата и треньорът на юноши (старша възраст) да имат лиценз "А".
 
"Откакто Миньор се върна в професионалния футбол, бяха направени много организационни промени, за да може клубът да бъде изряден. Това правим и в детско-юношеската школа", каза секретарят на община Перник и член на УС на Миньор Мартин Жлябинков.
 
По думите му, всички треньори, които до момента са работили в школата, ще продължат тренировките си с децата. Младите таланти ще имат и двама нови треньори - на вратарите и кондиционен специалист.
 
До момента ДЮШ на Миньор беше на самоиздръжка. Новото ръководство на клуба не приема подобен факт и школата вече ще получава средства за издръжка. Такова е и желанието на кмета на общината Станислав Владимиров.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.