Треньорът на Миньор Перник – Христо Янев, обяви, че отборът му е изиграл перфектния мач срещу Струмска слава. „Чуковете“ победиха радомирци с 3:0 след хеттрик на Божидар Васев.

Антон Узунов
21 снимки

„Беше перфектният мач. Зарадвахме хората, които дойдоха да ни подкрепят. Направихме добра победа. Помогна ни ранния гол. Знаем в преходните мачове, че трудно стигахме до гол и мачът беше труден. Струмска слава се защитават добре и не дават пространства на противника“, започна Янев.

‚Може би бяхме уверени, че придобиваме самочувствие от резултата. На база качествата футболистите трябва да разберат, че можем да бъдем добър отбор. Това изискваме всекидневно от тях“.

„Нивото на футбола в двете лиги е по-различен. Черно море с една две ситуаиции си решиха мача. И ние трябва да вдигнем нивото на нашата продукция. Така феновете ще идват и ще се радват. Човек постига толкова, колкото са големи мечтите му. Надявам се футболистите да мечтаят колкото нас и да развият този потенциал, който имат. Има много добри отбор и не трябва да избързваме. Държа да се знае, че никой не ни е поставял цели. Виждаме класата на отбор от елита и какво можем ние. Трябва да видим дали може да предложим продукцията, която се изисква в Първа лига. Има да правим неща, които да подобряват лицето на клуба“, каза още треньорът.

„Първо е хубаво да се порадваме на победата. Беше с добра игра и добри голове. Ще подходим сериозно срещу Септември. Работят сериозно и винаги предлагат интересни неща“, завърши той.