Феновете на Миньор Перник излязоха с декларация по случая с пребития футболист на Струмска слава Борислав Никифоров. Инцидентът с играча на радомирци стана преди срещата между двата отбора от 12-ия кръг на Втора лига.

Антон Узунов
21 снимки

Ето какво написаха привържениците на „чуковете“ в страницата си във Фейсбук:

„ДЕКЛАРАЦИЯ

От СДРУЖЕНИЕ ФЕНКЛУБ МИНЬОР-ПЕРНИК

По повод вчерашният инцидент  /04,10,2021г./ случил се между футболист от отбора на Струмска слава и фенове на Миньор Перник,

Ние, Миньорците,

изразяваме нашият категоричен протест, името на нашият фенклуб да бъде замесвано по недопустим начин в инцидент, който е продиктуван от лична вражда от участниците в него.

Клубното пристрастие не може да бъде водещо в сблъсък, който е изключително и само на личностна основа, сблъсък, който в основата си има личен, а не клубен проблем.

Неприемливо за нас е представители на Струмска слава да говорят неистини и да се опитват да очернят миньорските фенове.

Твърдейки, че има умисъл в действията на тези момчета, ние ги питаме – какво прави техен футболист в заведение в краен квартал на гр. Перник един час преди началото на футболната среща?

Категорично не приемаме всички ние да бъдем замесени в конфликт и в случващото се в едно младежко сбиване на 10 км. извън града.

За нас това е груба провокация, целяща да навреди на нашият клуб, както и на самите нас. За нас това е опит да се съсипе всичко, което изградихме в последните години.

Ние, привържениците на Миньор Перник, категорично се разграничаваме от действията на такива фенове и техните хулигански прояви  и осъждаме всякакви действия от подобен род.

Вярваме, че справедливостта ще възтържествува и всички абсурдни обвинения  хвърлени върху нас ще бъдат изчистени“.