Предводителят на Струмска слава Владимир Димитров говори след изключително неприятния инцидент с футболиста Борислав Никифоров преди мача с Миньор Перник. Известен факт е, че играчът на тима от Радомир е бил пребит жестоко в пернишко заведение, а треньорът е сигурен, че това са привърженици на „чуковете”.

„Аз съм изключително притеснен от това, което се случва. Даже се прокраднаха идеи да не се играе мачът, но с консултации с делегата и хора от БФС стигнахме до решението мачът да се играе, защото инцидентът не е станал на територията на стадиона. Вместо да говорим за футбол, и че това е дерби на два отлично представящи отбори, ние говорим за война. И първата ми реакция беше потресаваща, защото аз видях момчето – хематом на главата, разбита уста. Всичко се случва в Перник, а аз ги събирам в Радомир, за да избегнем такива инциденти. Не мога да кажа, но са го чакали. Влязъл е в едно заведение в пернишки квартал и са го били фенове на Миньор. Това се случва за втори път на същото момче”, започна треньорът на Струмска слава.

„Треньор съм и мисля за мача. Притеснено ми е, защото съм отговорен за него, но след мача ще знам повече, защото го откараха в бърза помощ в Перник, след което в Пирогов в София. Надявам се съставът ми да е готов. Не искам да измествам темата, ако не ни се получат нещата на терена. Имаме доста проблеми в състава, даже и групата не ни е пълна, но не искам да се оправдавам.