Христо Янев вече не е треньор на Миньор Перник, съобщиха от клуба. Ръководството на клуба прие подадената оставка. По време на срещата наставникът е бил категоричен в решението си да си тръгне, като мотивът му е бил, че го прави в името на отбора.
"Ръководството, футболистите и служителите в Миньор Перник благодарят на Христо Янев за всеотдайната работа през последните почти 2 години. Той впечатли с професионализма и отдадеността си, като във всеки един момент доказваше, че е отдаден на каузата “Миньор” и бе пример за всички в клуба. Желаем на Янев много здраве и бъдещи успехи", написаха в сайта на Миньор.
 
В следващите два мача начело на тима ще бъде треньорът от школата на клуба Петър Анестиев. Той ще води "чуковете" в домакинството на дублиращия тим на  ЦСКА 1948 на 17 септември (събота) от 17:00 часа и при визитата на Локомотив ГО в двубой от турнира за Купата на България на 21 септември (сряда).
 
"Петър Анестиев е роден на 7 май 1969 година в Перник, като кариерата му до момента преминава изцяло в жълто-черния клуб. В треньорския щаб остават досегашните асистенти на Христо Янев – Антон Евтимов, Емил Варадинов и Виктор Райчев", добавиха от клуба.