Нападателят на Миньор Перник Мирослав Будинов се превърна в герой за „чуковете“, донасяйки успеха с 1:0 над Локомотив София. Той заяви, че отборът е изиграл перфектен мач и всички са изпълнили тактическите указания на треньорския щаб.

„Получи се стойностен мач. За нивото на Втора лига, не отстъпваше на тези от елита. Играхме срещу един много силен отбор. Играхме като равен с равен. В повечето моменти ги превъзхождахме. Всички изпълниха тактическите указания, което е най-важното и се поздравихме с успеха“, заяви Будинов.

„Най-важното е, че помогнах на отбора. По-сладко е, когато вкараш накрая. Не е важно кой ще отбележи, аз съм отборен играч. Важното е да спечелим трите точки. Треньорският щаб ги бяха разучили перфектно. Този път изпълнихме нещата. Бяхме перфектни. Всичко, което ни казаха го изпълнихме и затова толкова ги затруднихме. Като цяло се опитваме се да направим добър отбор. Дойдохме 4-5 нови футболисти през зимата и се искаме да се опознаем добре. Нямаме цели и излизаме за победа във всеки мач. Трудно ще е, но ръководството не ни е казало да сме пети или трети в крайното класиране. Ако играем така, както днес ще се изкачим още в класирането. Мисля, че другата година ще сме още по-силни и можем да говорим вече за друго“, добави още той.