Лудогорец II и Миньор (Перник) направиха здрав мач, но завършиха наравно - 1:1.

Първата опасност пред вратата на гостите дойде от Методий Стефанов в 8-та минута. Той стреля силно от дистанция, но право в ръцете на Даниел Леонтиев. Минута по-късно Петър Георгиев нахлу в наказателното поле, а стражът на Миньор бе принуден да го спре с нарушение. Владислав Минков стреля точно от бялата точка и в 10-та минута "орлите" откриха резултата.

В 23-та минута гостите бяха близо до изравняване, но Бранимир Костадинов се намеси самоотвержено на голлинията и не допусна топката да влезе в мрежата. В 28-та минута Петър Георгиев проби отдясно и подаде на Методий Стефанов. Последва шут, който обаче не намери очертанията на вратата. В 34-та минута Ивайло Димитров проби отляво и центрира в наказателното поле, където Божидар Васев засече със задна ножица за 1:1.

 

През втората част гостите бяха по-активният отбор, а разградчани се бранеха организирано и търсеха своите шансове на контраатака. Головите ситуации обаче липсваха. Най-добрата за "талантите" на шампионите се откри в 56-та минута, когато пробив на Илкер Будинов почти до аутлинията завърши с прострелно центриране, което обаче никой от съотборниците не успя да отиграе.

"Щом мачът е завършил наравно, ясно е, че двата отбора са били равностойни на терена. С оглед на многото проблеми при окомплектоването на състава за тази среща няма как да съм недоволен от резултата", коментира след последния съдийски сигнал старши треньорът Тодор Живондов.