Старши треньорът на Струмска слава Юрий Васев коментира пред "Мач Телеграф" очакванията си за предстоящата среща днес със Спортист Своге. Той сподели мнението си и за слабите резултати на бившия му клуб Миньор, както и тиражираната информация, че синът му Андреас е бил освободен от отбора. Юрий Васев бе категоричен, че Андреас сам е решил да си тръгне.

"Очаквам тежък мач. Спортист играят много по-силно на чужд терен, отколкото на собствен. Имат добри резултати, те са традиционно неудобен противник за нас. Трябва да играем на върха на възможностите си, за да спечелим точка или три. Момчетата знаят силните и слабите страни на противника. Играем в един и същ състав и момчетата са обиграни. Настроението в тима е страхотно. Честно казано не съм бил до този момент в такъв отбор, в който да има такова голямо настроение и момчетата да са толкова задружни. Наистина има страхотен колектив. Това е и причината за успехите. 

Денислав Мицаков е трайно контузен и няма да е на линия. Под въпрос е Румен Сандев. Не мислим за Първа лига. Отборът като организация още не е готов за елита. Ние нямаме тренировъчен терен, на който да тренираме, какво остава да гоним "Първа лига", сподели Васев. После той говори и за ситуацията със сина му и Миньор.

"Андреас не е изгонен, а е решил сам да напусне Миньор. Това, което се тиражира, че е бил махнат, не отговаря въобще на истината. Той сам ще си преценява къде да си продължи кариерата. Аз не бих го взел в Струмска слава, тук няма място за него. Има други момчета, на които разчитаме. Слабите резултати на Миньор са породени от изключително слабото ръководство в клуба. Оттам всичко рефлектира. Селекцията не е добра, подготовката не е добра, а в отбора няма никакъв дух. Това е най-важно. Ако мен ме псуваха, плюеха и ми искаха оставката феновете, щях да стана и да си тръгна. Няма да стоя и една минута. Човек все пак има достойнство и морал. Гледам, че Христо Янев си стои там и не мърда, а няма резултати. Като няма резулати, би трябвало да се махне. Ама това си е негов проблем", заяви Васев.