Наставникът на Миньор Перник Христо Янев отличи играта на своите футболисти след успеха с 1:0 над един от лидерите във Втора лига Локомотив София. Янев призна, че отборът му е "изстрадал" победата и желае старанието от футболистите да продължи в същия ход.

„Доволен съм от начина, по който стигнахме до победата. Минахме през доста перипети, но си заслужава, тъй като видях отбора да се бори и „страда”. Поздравявам ги”, започна Янев.

„Ние знаехме предварително какво ще ни предложи Локо София. Мачът се проведе по нашия вкус. Момчетата вникнаха добре нещата от тренировките и днес ги показаха. Днес бяха тежки условията, но в такива се издигат отборите. Една от важните точки в мача бе добрата игра в защита. Другата бе малкото шансове, от които се възползвахме. Ако отборът подхожда така сериозно към тренировките, може да направим нещо добро за Миньор”, продължи Янев.

„За мен всички играчи са еднакви, дори тези, които не са в групата. Те са тук заради характерите, които са тук. Излишно е да говоря какви са Будинов, Галчев и опитните. Доверяваме им се напълно. Искаме да направим отбор, който да има стойност навсякъде. Имаме да работим върху много аспекти от играта. Това, че победихме един от водещите отбори във Втора лига, не значи, че трябва да летим. Надявам се да запазим инерцията, която имаме и да правим дребни крачки, които да ни изкачат в класирането”, продължи Янев.

„Тук нещата са малко по-назад във времето. Имахме добър лагер в Сандански. Звучният шамар, който поехме от Своге, си оказа влияние. Трябва да благодарим на Спортист, че така ни би, че да видим, че е различна действителността. Поздравявам всички, които обичат Миньор Перник с тази победа”, завърши Ицо Янев.