Наставникът на Миньор Перник – Христо Янев, загатна, че ще подаде оставка след поредния негативен резултат на „жълто-черните“. По негови думи „в следващите часове ще стане ясно какво е решил“.

„Много е трудно да се говори за футбол, когато имаме ненормална обстановка за футбол. Ако ме питате дали съм доволен – не съм. Паднал е гардът на отбора. Виждам неща, които ние като треньорски щаб трябва да подобрим. Виждате на стадиона какво е като журналисти, затова трябва да сте безпристрастни. Имам вече решение на проблема, ще седна с Велизар, ще говоря. Всеки треньор трябва да работи при добра и спокойна обстановка. Това не е първият или последният стадион, на който ще бъда. Трябва да изговоря нещата, за да получите вие резултата, който ще е“.

„Миналата година никой не очакваше да направим това, което направихме. Отборът и клубът вдигнаха летвата. Напуснаха ни сега доста футболисти, проведохме обаче добра подготовка. Контузии и негативни резултати, накъсване на ритъма, тези неща повлияха. Но това не е прецедентна ситуация. Има го във всеки отбор. Сигурен съм, че Миньор ще излезе от тази ситуация“.

„Истината е, че негативните резултати повлияха, не направихме отбора, който искахме. Това е сигнал, че нещо не е както трябва. Божидар Васев не е в отбора, беше ни лидер не само с головете, а и с поведението. Сега и брат му си тръгна. Трудно е да вземем играчи, те имат завишени изисквания, несъвпадащи с нашия бюджет. Абсолютно идвах с настроение на работа, поставям интересите на клуба на първо място. Винаги търсех начин да се развиват младите и клубът да придобие различен статут. Въпросът е посоката, в която клубът ще реши да продължи. Аз вече съм взел решение, ще разберете след часове“.