Наставникът на Миньор Перник Христо Янев заяви, че отборът му трябва да промени отношението си към целия си работен процес, ако иска да постигне по-добри резултата и да гони евентуална промоция в елита. Перничани загубиха с 1:3 от гостуващия Хебър, допускайки обрат, след като бяха повели с хубав гол на Емил Ценов. По този начин Миньор пропусна да се качи на върха във Втора лига.

"Първо искам да поздравя отбора на Хебър. До техния втори гол седяхме добре на терена. Лошо стечение на обстоятелства бе причината за загубата", започа Янев.

"Трябва да променим нещо в работата си. Отношението ни е проблемът. Отношението на всички към целия работен процес. Ако има повече истински мачове като днешния, в които отборите се надиграват, то нивото на футбола ще се вдигне. Нека има повече феърплей на стадиона и отборите да се надиграват, така ще е по-лесно за нас", продължи той.

"Не е станало нещо фатално, не е и нещо, което се случва за първи път в историята на футбола. Нормално е да има разочаровани хора, аз съм първия такъв", завърши наставникът на перничани.