Старши треньорът на Миньор Перник - Христо Янев, поздрави отбора за себераздаването в двубоя срещу Хебър, завършил наравно 2:2. Той обаче остана недоволен от факта, че в последните мачове са се получили поредица от съдийски грешки, които са лишили Миньор от важни точки.  

„Трудно е, винаги е трудно, когато трябва да догонваш добре организиран отбор. Мога да похваля отбора за начина, по който изиграха мача и моментите, през които преминахме заедно. За това, което направиха през второто полувреме, мога само да им благодаря. За съжаление не трябваше да има такава дузпа. Ако продължа да ги изброявам стават 7-8 мача, в които сме тотално ощетени. Трябва да направят някакво събиране и да вземат решения в поза на футбола. Просто се случват поредица от грешки, които ни лишават от важни точки“.

„С много работа, с отношението на всички в съблекалнята. Всички знаете ситуацията, в която заварихме клуба. В момента мястото, което заемаме не го приемаме като даденост, а се борим всеки ден, за да се изкачим в класирането“.

„Трябва да бъдем реалисти. Нямаме възможностите на Септември, Пирин, Хебър, Локомотив София. Тези отбори имат място в елита на българския футбол. Всичко е въпрос на планировка и въпрос на ресурси. Хората, които обичат Миньор Перинк и ни помагат финансово, правят всичко възможно да променим това, което ще имаме като амбиции за догодина. Целта беше Миньор да остане в елита на българския футбол. Ние сме тук“, заяви Янев.