Наставникът на Миньор - Христо Янев, сподели впечатлението си след равенството 2:2 срещу тима на Етър. 

"Създадохме ситуации за гол, но допуснахме два, което ни дава повод за доста работа. Трябва да изгледам мача, за да кажа дали е справедлив резултатът, но във футболът справедливост няма. Има борба, гонене на целите. Не искам нищо справедливо, искам просто да вървим напред", заяви Янев. 

"Всеки, който бе на терена, се раздаде в днешния мач. Показахме добра игра, създадохме много добри ситуации. Това е част от футбола. Трябва да запазим инерцията и концентрацията. Вие трябва да анализирате ситуациите и съдийството. Истината е, че съдията трябва да е обективен, а не да насочва мача в дадена посока." 

"Не искаме да сме временно явление. Искаме да запазим постоянността, която до момента демонстрираме, изключвам мача с Марек. Надявам се отборът да разбере, че трудът, който хвърляме, си струва." 

"Ще имаме време да си починем повече, защото в този сгъстен цикъл е нещо нетипично. За първи път го виждам в началото на първенството. Неслучайно повечето отбори си отложиха мачовете. Виждаме, че се получават много контузии, а здравето е на първо място", допълни наставникът. 

"Няма смисъл да пренасяме напрежение в отбора ни. Това, което правим до момента, е перфектно. Нямам поставена цел отборът да играе в А група. Имаме много други неща, които са на първо място и трябва да обърнем внимание на тях. Нямаме елементарни неща, които повечето отбори в групата имат. Трябва повече търпение и вяра и ако получаваме подкрепата, мисля, че ще се получи. Искам да видя пълен стадион, който като си тръгва от дадена среща, да бъде доволен от видяното", завърши Янев.