Треньорът на Миньор Христо Янев говори след загубата с 1:2 от Монтана на „Огоста”. Той бе доволен от представянето на своя отбор, но изрази претенции към съдиите.

„Няма как да не повлия червеният картон. Трябва да поздравя момчетата за старанието. Дребни ситуации след картона не ни позволиха да се поздравим поне с точка. Важна е реакцията след гола. Поведението на всеки един беше страхотно. Трябва да търсим това ниво на представяне навън”, започна Янев.

„Перфектни условия за футбол. Трябва всеки стадион да изглежда по този начин, за да развиваме младите футболисти. Искахме да се надиграваме, да покажем нашето лице. Когато играят такива отбори, трябва да дават съдии, които са на нивото на тези отбори. Много неща са в главата ми. Мога да кажа много неща. Трябва да ни дават топ съдии на отборите, които показват добро ниво. Трябва да свирят съдии от първото ниво”.

„Бяхме перфектни. Всичко, което искахме се получи. Трудно е да се защитаваш цял мач с човек по-малко. Стигнахме до 2-3 ситуации за гол. Въпрос на време е този отбор да разбере стойността си. Ако наистина искаме да променим нещата във футбола ни, трябва да се направи глобална среща – треньори, ръководители. Всеки да изкаже своето мнение, защото нещата, които се случват във Втора лига не съответстват на големите държави”, каза още Янев.