Наставникът на Миньор Перник - Христо Янев, коментира четвъртата поредна загуба на "чуковете". Този път тимът отстъпи с 0:2 от един от водещите тимове във Втора лига - Спартак Варна. 

"Те вкараха два гола, ние не вкарахме, но ми харесаха много неща. Днес показахме различно лице от демонстрираното напоследък. Вярно е, че имаме серия от лоши резултати, но има и предпоставки за това нещо. Доста наказани, доста контузени, правим ротации всеки мач", заяви Янев. 

"Ние сме един от най-дисциплинираните отбори. Хубаво е този въпрос да се зададе и някъде другаде. В по-голямата си част тези червени картони са грешни решения. За първия не можем да кажем нищо, но за втория... не разбирам защо ни показват картон за ситуация, в която не влизаме в единоборство с противник. Директно ни гонят човек. Днес имаше отсъждания за не фаул и спиране на играта. Кои сме ние, за да пречим на когото и да било? Ние просто се опитваме да играем футбол. Виждам тенденция, която не ни харесва." 

"Върнете се назад, погледнете първото интервю, което сте имали с мен. Винаги съм бил честен, откровен и прям. Никога не сме имали за цел да влизаме в елита. Да, направихме добри резултати и натрупахме точки, това може би заблуди доста хора. Но трябва да погледнем реално. Вижте на какъв стадион сме днес, ние сме далеч на този етап", завърши специалистът.