Наставникът на Миньор Перник - Христо Янев, коментира загубата с 1:2 от Струмска слава, която може и да натежи за крайното класиране на "чуковете". 

"Ние направихме достатъчно, с оглед на условията на домакините. Решаващо бе поведението през първите 45 минути. Начинът, по който отстъпихме в ситуациите на терена", призна Янев. 

"Видях ситуацията. За мен няма засада, по правилата на играта. И в Монтана няма червен картон. И с Хебър нямаше дузпа. И в двата мача с Пирин миналата година, когато отборът има точков актив и набере скорост, бива спиран. Нека кажем на всички, за да са спокойни - Миньор вече не е в борбата за първите места в групата."

"Нека всички отбори, които се борят за класиране, да го правят честно и почтено, да имат уважение. Не може да гледаме мачове като Септември Симитли и Радомир миналата седмица и да виждаме един коренно различен отбор тази. Нека хората обърнат внимание на нещата, които се случват в тази лига. Кой печели днес, че играхме на този терен? Кой печели от цялата работа? Не мога да кажа дали има тендеция, виждам решения, които са в наш ущърб. Единствените потърпевши сме ние, това се отразява на хората в съблекалнята", завърши специалистът.