„Нямаш място в нашия град“ е документален филм на режисьора Николай Стефанов и продуцента и сценарист Ралица Големанова, който разказва за живота на няколко заклети привърженици на Миньор Перник. Създаден в копродукция с HBO Max, той обхваща период от 3 години, като наред с футболните емоции и успехите на „жълто-черните“, сред които шампионската титла в Югозападната Трета лига от сезон 2019/2020, пред зрителите е показана другата страна на тези фенове като работа, семейство, предизвикателства на ежедневието като коронавирусната пандемия и водната криза в града. Сюжетът излиза отвъд пределите на футбола, представяйки ни историята на Перник и въвличайки ни в различни теми на социална и икономическа тематика.

Представител на Gong.bg бе сред журналистите, които присъстваха на ексклузивната предпремиера на HBO Max в Двореца на културата в Перник вчера. Колоритна обстановка по време на прожекцията създадоха и главните герои, присъствали в залата, които скандираха песни, традиционни за агитката на Миньор.

Именно тази атмосфера може да видите в прикаченото видео, както и какво споделиха пред зрителите създателите на филма Николай Стефанов и Ралица Големанова и изпълнителният продуцент за документални филми на HBO Max Ханка Кастелицова: