Миньор Перник ще има седем контроли в процеса на подготовката си, от които са уточнени 4, съобщи старши треньорът Йордан Самоковлийски. 

На 23 януари "жълто-черните" ще играят в София с юношите на Славия. Втората контрола е на 3 февруари с Локомотив Мездра, седем дни след това перничани ще премерят сили с Пирин Разлог, а на 13 февруари ще се срещнат с тима на Септември Симитли. 

Мястото на последните три мача ще се избира в зависимост от качеството на терена. Планирани са още 3 контроли, които все още се договарят.

В момента в Миньор тренират 23 състезатели, от които 10-12 са юноши. Засега не се спрягат нови имена. Има желаещи, въпросът е да се поберем в регламентираните финансови параметри, каза Самоковлийски. 

Той очаква контузеният капитан Адриан Олегов да се лекува още 2-3 месеца. Съществува вероятност Иво Райков да се включи в отбора в края на месеца. На резервната скамейка остава и наказаният Антони Киров.

За тази година новият старши треньор предвижда да комплектова отбора на 80 процента, като атакува второ, или трето място в групата. Голямата цел - връщане на Миньор в професионалния футбол Самоковлийски прогнозира да се случи догодина./БТА