ЦСКА записа 16 поредна победа от началото на сезона във В група, като този път възпитаниците на Христо Янев се справиха с коравия тим на Миньор Перник. Двубоят на „Стадиона на мира“ приключи с класически успех за гостите с 3:0, но обстановката на трибуните далеч не бе мирна.

Двубоят бе на косъм да бъде прекратен в последните минути, след като феновете на „червените“ се опитаха да нахлуят на терена, но бяха озаптени от полицията.

Така ЦСКА завърши есенния дял от шампионата във В група с пълен актив от точки. „Армейците“ постигнаха 16 победи от 16 мача, като във всички тях, „червените“ допуснаха едва един гол.

Двубоят започна двуостро, като още в първите минути главният рефер на мача трябваше да потушава страстите. 180 секунди след първия съдийски сигнал футболистите на двата тима си спретнаха меле, което доведе до два жълти картона – на Виктор Софрониев от Миньор и Момчил Цветанов от ЦСКА.

След нервното начало, „жълто-черните“ се опитаха да упражнят домакински натиск, който обаче не доведе до сериозни опасности пред Анатоли Господинов.

Постепенно гостите от София започнаха по често да гледат към вратата на Миньор, като основната заплаха за домакините идваше от Момчил Цветанов, който действаше по лявото крило на нападението.

Именно Цветанов бе в основата на първото попадение за ЦСКА. Крилото на „червените“ с лекота преодоля двама защитници на Миньор, след което центрира в наказателното поле, където Николай Цветков – Демона от близко разстояние нямаше как да сгреши.

До края на първата част нови голове не паднаха, но веднага след подновяването на играта през второто полувреме ЦСКА нанесе своя решителен удар. Преслав Йорданов се възползва по отличен начин от грешка на бранител на Миньор, който не успя да изчисти топката. Нападателят на „червените“ овладя и без забавяне стреля с левия крак в мрежата на домакините.

Третият гол за гостите от София бе дело на Момчил Цветанов в 69-ата минута. Крилото на ЦСКА ознаменува добрата си игра в мача с прекрасен гол. След прекрасен пробив по лявото крило, Цветанов се освободи от опеката на защитник на Миньор, напредна към вратата на домакините и с прекрасен удар по диагонала в далечния ъгъл на вратаря, оформи крайното 3:0.

В заключителните минути на срещата привържениците на ЦСКА се опитаха да нахлуят на терена, но бяха възпрени от органите на реда на стадиона.  

--

Миньор - ЦСКА 0:3

22' - Николай Цветков 0:1

49' - Преслав Йорданов 0:2

69' - Момчил Цветанов 0:3


Начало на мача!

3' - Искри още в началото на мача! Виктор Софрониев и Момчил Цветанов получават жълти картони, след като футболистите на двата тима си спретнаха меле в центъра на терена. 

6' - Удар на Преслав Йорданов след центриране на Момчил Цветанов, топката рикошира и излиза в корнер.

7' - Претенции за дузпа от страна на Миньор! Ганчев е спънат в наказателното поле на ЦСКА от Анатоли Господинов, но реферът показва, че няма фаул.

10' - Нови разправии между играчите на двата тима след фаул на Галчев срещу футболист на Миньор.

16' - Удар на Борис галчев от средна дистанция, топката излиза в аут.

20' - Най-чистата възможност в мача до този момент! Кирил Динчев центрира отдясно към Момчил Цветанов, който стреля от няколко, но високо над вратата.

22' - Гол за ЦСКА! След отлична акция на Момчил Цветанов, който с лекота преодоля двама по лявото крило, топката бе центрирана към Николай Цветков, който от няколко метра без проблем се разписа.

30' - След колебливото начало за ЦСКА, 'червените" взеха инициативата и след попадението във вратата на Миньор, вече диктуват темпото на терена.

40' - Корнер пред вратата на ЦСКА. Една от малкото възможности за домакините да създадат нещо интересно пред Господинов. 

44' - Прекрасен шанс за ЦСКА, отново съдаден от Момчил Цветанов. След центриране отдясно, Цветанов стреля без забавяне по диагонала, но вратарят на Миньор успя да избие в корнер.

Край на първото полувреме.

Начало на второто полувреме.

49' - Преслав Йорданов бележи втори гол за ЦСКА! Нападателят се възползва от груба грешка в отбраната на домакините, която не успя да изчисти топката, и от близо осем метра с левия крак отбеляза за 2:0.

51' - Втори жълт картон за Виктор Софрониев, който задържа откъсващия се Преслав Йорданов. Миньор Перник остава с човек по-малко.

67 - Момчил Цветанов бележи нов гол във вратата на Миньор, но попадението е отменено заради нарушение на Костадин Хазуров.

69' - ГОЛ за ЦСКА! Този път Цветанов бележи и увеличава преднината на "червените". След пробив по дясното крило, Цветанов се освободи от защитата на Миньор, напредна и с много красив удар по диагонала прави резултата класически.

75' - Напрежение по трибуните на стадиона в Перник. Няколко фена от агитката на ЦСКА се опитват да нахлуят на терена. Полицията за момента успява да удържи привържениците на "червените".

Пререканията между феновете на ЦСКА и полицията на стадиона продължават, като гостуващата агитка се опитва да счупи оградата и да нахлуе на терена. Засега униформените успяват да се спрявят със ситуацията.

85' - В последните минути футбол почти не се игре.

90' - Три минути добавено време. 

Край на мача.

 

Миньор: Георгиев, Стефанов, Иванов, Софрониев, Парашкевов, Панталеев, Илиев, Габаров, Иванов, Павлов, Ганчев
 
ЦСКА Господинов, Динчев, Чорбаджийски, Цветанов, Галчев, Пр. Йорданов, Й. Йорданов, Аясс, Райчев, Цветков, Грънчов

Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS