От ръководството на Марек ще депозират в Зоналния съвет на БФС жалба срещу реферите на двубоя от Трета лига с Миньор Пк, завършил наравно 1:1.

Главен съдия бе Тенчо Гошев от София, а негови асистенти Димитър Зафиров и Антонио Костадинов.  Основната претенция на дупничани е отмененият техен гол за 2:1 96-та минута на Чечев. Попадението бе отменено от съдията, тъй като топката излезе през скъсаната мрежа и реферът сметнал, че топката е в аут. Тогава след протеста на футболистите на Марек червени картони получиха Джогански и Близнаков.

Преди това червен картон в 60-та минута бе вдигнат и на Росен Йорданов.  Миньор също завърши в намален състав след червен картон на Андреев. От Марек ще искат и още наказания, тъй като през целия мач е имало замеряне на футболистите с различни предмети.

След края от щаба на Марек допълниха, че охраната също е направила опит да малтретира играчи. Хвърляни са павета от страна на фенове, дори през прозореца на съблекалнята. Близо час отбора не е могъл да напусне стадиона./БТА