Ръководството на третодивизионния Септември Симитли излезе с позиция и размаха пръст на Българския футболен съюз. Ето какво написаха от клуба:

"Въпреки всичко това, което се случва в живота на хората в целия свят, футболистите на Септември Симитли продължават своите тренировки, спазвайки абсолютно всички ограничения, наложени от Националния кризисен щаб, като всеки един от тях тренира индивидуално по направен индивидуален тренировъчен план от ръководството.

Ръководството на отбора е убедено, че при евентуално подновяване на първенството те ще дадат всичко от себе си за постигане на поставената им цел, т.е. за завръщане при професионалистите.

При евентуално прекратяване на първенствата по футбол в България се надяваме на вземане на адекватно решение от страна на ЗС на БФ Сза евентуално излъчване на първенец в Югозападната В група. Тъй като към момента водач в класирането е Миньор с една точка пред нашия отбор, но в същото време отбора на Септември Симитли е с един мач по-малко, което де факто не прави реално класирането към момента и да не забравяме, че Септември е единствен без загуба в първенството на Югозападната В група и в директния двубой направо смаза с 3:0 като гост Миньор Перник.

Ръководството и футболистите на ФК Септември Симитли призовават всички „Останете си вкъщи“, за да опазим живота на нашите семейства."