Наставникът на Миньор Перник - Юри Васев, коментира ситуацията в клуба и заяви подицията на клуба относно важните решения, които БФС трябва да вземе, във връзка с първенството във Втора лига:

"Ние сме с една точка преднина и нямаме вина, че отборът на Септември Симитли е играл мач по-малко. Ако се беше доиграл полусезонът, нещата щяха да добият естествения си вид и тогава нямаше да се критикува този или онзи че заслужава или не да влезе в по-горната лига.

До момента на прекъсване на първенството ние сме едноличен лидер в ЮЗ Трета лига. Съгласно Наредбата, щом има прекъсване, класирането е такова, каквото е заварено. Очаквам програма за подготовката за първенството на Втора лига.

Чакаме официална покана за влизане във Втора лига, защото така е най-правилно. Имаме обещанието на общината да вдигне бюджета. Стане ли факт това, ще привлечем няколко класни състезатели и вече сме напълно готови. Искам дебело да подчертая, че Перник е известен футболен център, мъжкият отбор е играл дълги години в професионалния футбол, давал е състезатели за националните гарнитури на България.

Имаме материална база, която отговаря на изискванията за получаване на лиценз", каза Васев.