Представителният отбор на Локомотив Пловдив разгроми с 6:1 Миньор Перник в учебна игра, съобщава сайтът на "смърфовете". Спарингът се проведе на стадион "Искър" в Самоков.

По време на срещата Локомотив стоеше по-добре на терена от своя съперник и заслужено победи с разлика. С два гола и асистенция се отчете капитанът в този двубой Димитър Законов, още две попадения добави Филип Михалевич, а по един път се разписаха Алесандро Хожабрапур и каращия проби Дуйе Мърдеса. За Миньор точен бе Кристиян Слишков.

Локомотив Пловдив

източник: lokomotivpd.com

Това бе и последната проверка на Локомотив в Самоков и Говедарци. В петък (13 юли) е представянето на "черно-белите" на Лаута срещу ЦСКА 1948. Контролата е насрочена от 18:00.

Локомотивци поведоха след 4 минути игра на Миньор. Алесандро Ходжабрапур засече центриране на Димитър Заков и с глава направи 1:0. Перничани върнаха интригата след четвърт час игра, когато Кристиян Слишков засече подаване на Стивън Милчев. 

В края на първата част пловдивчани се възползваха от грешка на играчите на Миньор, а Дуйе Мърдеса открадна топката пред наказателното поле, напредна и стреля точно за 2:1.

През втората част на двубоя „черно-белите“ нанизаха нови четири попадения. Капитанът на локомотивци Заков с далечен и прецизен удар от границата на пеналта оформи 3:1. Михалевич засече от въздуха в 63-ата минута, като направи 4:1. 

В заключителните минути на срещата „смърфовете“ отбелязаха още два гола. Първо в 85-ата минута Елитон Жуниор се възползва от грешка на футболист на „жълто-черните“, открадна топката и си поведе, а след това комбинира с Михалевич, който не сгреши за 5:1.  

В 90-ата минута бе оформено крайното 6:1. Заков проби отдясно и успя да прокара топката в мрежата на перничани.