Беласица Петрич успя да измъкне трите точки в домакинството си на Миньор Перник след гол на Аспарух Смилков в 47-мата минута. Домакините бяха по-активният отбор през срещата и успяха да организират по-добрите нападения. В мача преобладаваше сериозна битка в средата на терена. Миньор Перник имаха няколко ситуации от статични положения, но това се оказа недостатъчно. Така, Беласица се изкачва на 6-та позиция с актив от 13 точки, докато Миньор Перник е на 13-та позиция с едва две победи и актив от 9 точки.

Първата добра възможност се откри пред Миньор Перник в третата минута - хубаво центриране от пряк свободен удар, последва изстрел с глава, който профуча над вратата. Първата възможност за Беласица дойде в 10-тата минута, след като Атанас Димитров опита удар от разстояние, който беше неточен и излезна в аут. В 20-тата минута Айвън Ангелов центрира добре за домакините от корнер, топката беше отклонена на близката греда, но мина покрай вратата.

Последваха минути главно с битка в средата на терена, но в 41-минута Тютюков напредна добре в наказателното поле на Беласица и опита удар с десния крак в далечния ъгъл на вратата, но не успя да уцели целта. Минута по-късно Владимир Гогов от домакините извърши грубо нарушение, за което бе санкциониран с жълт картон. След поредица от нарушения в края на полувремето, двата отбора закономерно се оттеглиха при резултат 0:0 на почивката.

Не бяха изминали две минути от началото на второто полувреме и включилият се на полувремето Мариян Вангелов даде страхотен пас към Аспарух Смилков, който от около два метра на празна врата нямаше проблем да открие резултата в полза на Беласица - 1:0. След разбъркване, предизвикано от корнер, последва удар за Беласица от наказателното поле, но Антон Славчев добре блокира, за да предотврати следваща опасност. Силни минути за домакините от Петрич.

Беласица постепенно се прибра в своята половина, очаквайки Миньор да напредне, но гостите не успяваха да организират достатъчно добро нападение. В следващите минути играта се понакъса с нарушения и ситуации пред двете врати по-скоро нямаше. В 80-тата минута Методи Костов получи правото да изпълни пряк свободен удар на около 20 метра от вратата на Георгиев, но централният нападател изстреля топката високо над вратата. в 85-тата минута Миньор отново имаше възможност да застрашат вратата на домакините от свободен удар, но ударът на Емил Ценов не затрудни стража на Беласица. Играта се накъса значително в последните минути от срещата. В 94-тата минута Михаел Орачев опита хубав удар извън наказателното поле, но той беше блокиран и премина близко до страничния стълб, пазен от Кирил Георгиев.

 

Ето и стартовите състави на двата отбора:

Беласица: Кирил Георгиев, Атанас Карачоров, Мартин Русков, Валентин Костов, Атанас Димитров, Владимир Гогов, Аспарух Шамкалов, Айвън Ангелов, Аспарух Смилков, Илия Карапетров, Марти Таушанов

Миньор:  Даниел Леонтиев, Андреас Васев, Антон Славчев, Георги Купенов, Михаел Орачев, Веселин Васев, Стелиън Георгиев, Кристиян Слишков, Борис Тютюков, Методи Костов, Емил Ценов