Отборът на Пирин Разлог победи с 2:0 Миньор Перник в среща от 15-ия кръг на Югозападната трета лига. 

Това бе първа загуба за отборът от Перник в този шампионат. Головете за победата вкараха чужденците в отбора Матиас Херера и Самсон през второто полувреме.

Домакините влязоха много по-добре в мача. Те като че ли се адаптираха по-добре към тежките условия за игра.  В интерес на истината въпреки че вали непрекъснато от два дни теренът издържа и бе в сравнително добро състояние.

Преди почивката нигериецът Самсон, Раданов и Кацимерски не успяха да вкарат, но още с първата атака след почивката Херера откри с удар от границата на наказателното поле. 

В следващите минути гостите от Перник натиснаха здраво,но вратаря Палаханов отрази удар отблизо на Георги Ризов. 15 минути преди края Миньор вкара гол, който бе отменен от асистент рефера заради засада. Гостите награбиха здраво помощника Добрин Добринов и в мелето Антон Киров получи червен картон. Наложи се до края на мача полиция да пази рефера от нервите на гостите от Перник.

В 85-ата минута Самсон отблиза вкара втори гол и увенча добрата си игра и с попадение. Със спечелените три точки футболистите от Разлог се отдалечиха от опасната зона.