Бившият десен защитник Данаил Бачков е новият старши треньор на третодивизиония Миньор Перник. Той е бил представен днес на отбора, съобщи Светлозар Райков - председател на УС на ФК Миньор.

Бачков е играл за Спартак Пловдив , Локомотив Пловдив, Левски София и Черно море. Футболист е на Пловдив за 1999 г.,избран е за най-добър защитник за 2001 г. "Последните 4-5 години е треньор в школата на Миньор на най-малките деца.

Даваме му шанс, той ще води отбора до края на полусезона за предстоящите шест мача, поясни Райков. Ръководството на Миньор разчита Бачков да вдигне отбора и "жълто-черните" да завършат сезона в Югозападна Трета лига с чест и достойнство.  Междувременно Управителният съвет на Миньор е отстранил петима футболисти заради представяне под възможностите им. Това са Даниел Стефанов, Георги Василев, Антон Киров, Владимир Бахъров и Сидер Томов.

Отнета е капитанската лента на Томислав Павлов. Днес той не се е явил на тренировка. Юноши ще заместят титулярите в предстоящите мачове, посочи Райков. По думите му досегашният старши треньор Петър Анестиев, чиято оставка бе приета, ще бъде запазен за клуба. Разговори затова ще се водят след 1 юни, уточни Райков./БТА