„Сега е точното време да поработим и изчистим изцяло футболните неща в нашия отбор. Ще изиграем пет контролни срещи, които се надявам да ни помогнат върху подобряването на облика на отбора. Не мисля, че трябва да гоним победи на всяка цена, контролите за мене имат друга задача”, заяви старши треньорът на Миньор Перник Антон Велков преди заминаването на отбора за лагера в Анталия днес.

Групата за лагера в Анталия включва 26 души. Перничани стартират проверките на 6 февруари в мач с японския Хирошима Санфрече, където играе българският защитник Илиян Стоянов. Останалите мачове, които следват по дати са: 09.02. Миньор - ФК Сеница (Словакия) 12.02. Миньор - Риека (Хърватия) 14.02. Миньор - Рудар Плевля (Черна гора) 16.02 Миньор - Пяст Гливице (Полша).

Миньор се раздели с най-популярния си футболист тази есен - Румен Трифонов, който вече е играч на ЦСКА. Антон Велков заяви, че се надява Трифонов да се развива и да стане шампион, което ще бъде признание и за усилията на пернишкия клуб.

„Имаме амбицията да произвеждаме добри футболисти и да ги продаваме на грандовете, а също така и в чужбина. А да си кажа честно, за нас неговото отсъствие не е голяма загуба. Пък и не е редно отсъствието на един човек да влияе на отбора. Така и така по време на сезона още доста играчи може да липсват в определени моменти”, продължи Велков.

От два дни с нас тренира Николай Харизанов, който ще играе на същата позиция, където беше Трифонов. Харизанов е минал през Берое, Ботев Пловдив и Спортист Своге и е достатъчно познат, каза още Антон Велков.

От другите нови попълнения договор е подписал само Юри Иванов, който дойде от Вихрен. Нямат контракти все още Младен Стоев, както и юношата на ЦСКА Томислав Павлов, който обаче чака разрешение от шотландския гранд Селтик, чиято собственост е.

„Интеграцията на новите в колектива си зависи само и единствено от тях. Дано новите момчета ни помогнат да направим нещо още по-добро като футболен продукт”

„Мислим и се надяваме да продължим добрите игри от есента. Хубаво е да ни казват, че сме приятната изненада, но се надявам да поддържаме такова мнение и през пролетта. Защото е прекалено малко да оставиш добри впечатления само за един полусезон” допълни наставникът на пернишкия тим.