„За моя радост не съм получавал предложение да премина в Локомотив Пловдив. Бъдете сигурни, че там обстановката е много тягостна. Познавам много добре работата на Наджи Шенсой и всички около него”, заяви за Гонг новото попълнение на Миньор Перник Младен Стоев. Полузащитникът дойде от втородивизионния Вихрен, където работи именно със Шенсой.

„Нямам нищо против този човек, не че той решава нещата в тима. Това, че сега искат да се спасяват, а догодина да гонят евротурнири ми е до болка познато. Така беше и във Вихрен. Миналата година като подписвах договора пак се говореше за евротурнири, а като отворих вестника гледам отбора е на 15-то място. Малко не ми се връзваха нещата. Жалко единствено за Коко, защото той е един страхотен човек и дава много лични средства за футбола и го прави от сърце”, продължи с откровенията си юношата на Локомотив София.

„В Сандански Коко Динев напусна отбора, и стана ясно, че Вихрен няма да има цели за завръщане в елита. А аз останах именно затова в отбора през лятото. Сега тимът стана общински и ни казаха, че ни намаляват парите. Основното за мен беше, че не ми се играе в отбор от Б група, на който му е все едно дали ще свърши на 5-то или на 10-то място”, разкри защо е напуснал отбора от южния град новият играч на Миньор.

„От Вихрен имам да получавам една немалка сума пари. Готов съм да направя компромис, но искам и те да ме разберат, защото футболът ми е професия, а не хоби. Ако ми е хоби, ще отида зад блока и ще си ритам. Но мисля, че ще се споразумеем и ще си стиснем ръцете като големи хора”, добави Маджо.

„Треньорът на Миньор Тони Велков ми се обади и се разбрахме за две минути. Ние се познаваме с него много отдавна. Преминаването ми в Миньор стана спонтанно. Още не съм подписал, но подписа е формалност. С ръководството на Миньор сме се разбрали за всичко и контрактът ще бъде за две години и половина”, каза още Стоев.

Отборът на Миньор продължава своя подготвителен лагер в Турция като отборът е отседнал в 5-звездния хотел „Кремлин Палас”.

„Очарован съм от колектива, професионализма и начина на работа на всички в Миньор. Предполагам, че затова има и резултати. Само от нас си зависи дали ще достигнем поставените ни цели. Ако продължим с темпото от есента и се влагаме във всеки един мач, защо да не постигнем нещо голямо за град като Перник. Моите цели и амбиции са да спечелим Купата на България”, завърши Младен Стоев.