Старши треньорът на Миньор Перник Тони Велков заяви днес, че ако бъде назначен за треньор на ЦСКА то това ще бъде един експеримент, от който в момента „червените” нямат нужда. Велков отговори на спекулациите, че е един от спряганите варианти за нов наставник на „армейците”. „В последно време в ЦСКА се взеха доста грешни решения, които бяха повечето експерименти. Ако ме поставят на треньорския пост на ЦСКА в момента това ще е един експеримент. Не смятам, че моето име е най-актуално за ЦСКА. На ЦСКА му трябват не експерименти, а силна фигура, която да въдвори ред в съблекалнята”, коментира Велков. Вчера неговия Миньор направи 0:0 срещу ЦСКА и отново не допусна гол от „червените”.

„Миньор крачи бавно напред. Не искам да сме хит, защото хитовете са за кратко време. Минаваме пътя, по който трябва. Не трябва да си мислим, че това ни е върха. Трудно може да се определи до къде може да стигнем”, каза още Велков.

Старши треньорът на „жълто-черните” взе отношение и по ситуацията със собственика на Миньор Никифор Вангелов. „Има много неизвестни около г-н Вангелов, които се интерпретират в медиите. Единствената промяна, която усещам аз е, че няма директен контакт с него в последните няколко дни. Имаме традиция да се събираме и да обсъждаме ситуация около отбора. Сега не сме се събирали до момента”, каза още Антон Велков.