Назначеният днес за нов спортно-технически директор на ЦСКА Атанас Караиванов заяви за Гонг, че това, че не е бивш футболист или треньор е по-добре, тъй като по-този начин няма да се бърка пряко в работата на старши-треньора.

„Това по принцип е лоша практика в България. В ЦСКА няма да е така. Зад гърба си, новият наставник Йоан Андоне трябва да чувства сигурност, да се съсредоточи в работата си. Ние само ще му помагаме. Иначе всичко около моето назначение се разви бързо, за дни. Въпреки, че от известно време често се срещам с боса на ЦСКА Димитър Борисов, едва от вчера дойде предложението да започна на „Армията”. Вчера също прекарахме доста време с него и с шефа на Миньор Перник г-н Вангелов покрай трансфера на Румен Трифонов в ЦСКА. Впечатлен бях от амбициите и целите на „червените”, а това съчетано с известна доза носталгия от предишния ми престой в Борисовата градина ме накара да приема предложението. Радвам се, че успях да натрупам необходимия опит за подобна длъжност в Миньор, горд съм с постигнатото. Все пак през есента оставям Миньор със спечелени 26 точки – толкова, колкото има и Левски”, заяви Наско Караиванов.

„Обсъдихме с г-н Борисов какви са най-належащите проблеми в ЦСКА и започваме здрава работа. Засега, най-важното е да се проведе добра и пълноценна подготовка в Анталия. Аз летя за там в петък. У нас се видя, че е невъзможно да се провежда нормална зимна подготовка. Надявам се условията в Турция да са по-добри. Ще играем и качествени контроли”, допълни Караиванов.