Собственикът на Миньор Перник Никифор Вангелов заяви днес, че със сигурност футболът не е перачница на пари.

„Проблемът във футбола е, че няма държавна политика. В последните 20 години Държавата за първи път обръща внимание на футбола и то по такъв странен начин с търсене на заплати. Може би не всичко е чисто във футбола. Категорично футболът не е перачница на пари. Там се харчат пари. Трябва да се направят правила, по които да се работи. Всеки търси скандала. Никой не говори за политика във футбола”, каза Вангелов.

Вангелов говори и за представянето на Миньор в първенството: „Нищо неочаквано за мен, от това, което се с Миньор. Нито един отбор не ни е надиграл. Само Литекс ни успа и ни би. Всички други спечелиха с голяма доза късмет. Срещу Черноморец се забавлявахме. След втория гол можехме да вкараме още 2-3 гола. Дойде злополучния мач с Локо Пд, в който не взехме, това което ни се полагаше. Миньор не е отборът от миналата година, който може да бъде победен от всеки. Продължаваме да надграждаме. В Перник няма нито една площадка и място, където да се играе футбол. Миньор си е софийски отбор. Всички живеят в София, сутрин се събират на Овча купел и идват на тренировка в Перник”, каза Вангелов.

Феновете на „жълто-черните” също бяха коментирани от Вангелов. „Далеч е времето, когато феновете на Миньор с бели кърпички ще искат оставката на треньора. Нещата са в рамките на разумното. Има някои изцепки, но това не е практика. Феновете на Миньор са една прилична публика. И на мен ми се иска, когато падаме с 0:5 да подкрепят Миньор, но.... Когато Локомотив Пловдив падаше от ЦСКА феновете на пловдивчани ги подкрепяха. Това ми направи страшно впечатление. При нас като ни вкарат гол и става страшно”, допълни още собственикът на перничани.