Резултатите ни, независимо че са само загуби, са добри и положителни, особено ако си извлечем нужните поуки. Не знам в момента колко сме готови за първенството, така че ще се види къде сме на 27-и февруари, заяви старши треньорът на Миньор (Перник) Антон Велков. Както е известно, перничани регистрираха само загуби в Анталия и отбелязаха един-единствен гол.

"Не се притеснявам и от този факт. Погледнете резултатите. 1:0 е нашият резултат, ние бием с толкова. Подготовката мина добре, не само за нас, а и за всички български отбори, които тренирахме в Анталия, каза още наставникът на перничани.”

"Какво от това, че допускахме по три гола в контролите!? Добре е, че допускахме по три. Сега няма да бъде така. Пък и когато тръгвахме аз казах, че резултатите от контролите за мене не са важни. Според мене, ние изиграхме доста силни минути в тези мачове, които сега няма как да ви ги пресъздам.Велков допълни, че отборът се представил най-добре срещу Хирошима Санфрече. Тогава той получил и похвали не само от японците, но и от хора, които били безпристрастни наблюдатели на мача.”

"Ясно беше, че от мач на мач все по-трудно ще издържаме на темпото и натоварванията. Всеки отбор има по две лица и за всеки треньор е важното неговите футболисти да покажат доброто, което са научили. През април ни чака мелница от мачове и който отбор излезе от тази мелница с положителни резултати, значи неговата подготовка е била най-правилна.”

На въпрос дали е възможно Миньор да вземе нови футболисти и дори това да са от групата освободени от ЦСКА, треньорът на перничани отговори: "Ще вземем най-много един нов футболист, но днес не е момент да говоря за това. Освен това, аз не знам какъв е пълният списък на хората от ЦСКА, които са освободени.”

"Нямам представа какъв е статутът на Димитър Илиев. И как да го вземем? Като преотстъпен? Ние не взимаме безразборно играчи, нито пък преотстъпени.”